Vruchtenjenever met Beschermde Geografische Aanduiding

prod likeur

Wij zijn intussen ook bekend om onze vruchtenjenevers. Deze jenevers worden ook bereid op basis van Haspengouwse vruchten of - kruiden uiteraard met uitzondering van onze citroenjenever.

Onze vruchtenjenevers zitten allemaal rond de 25 à 26%vol. Onze jenever wordt bovendien in Limburg gestookt en gerijpt.

Al onze jenevers vallen onder de Beschermde Geografische Aanduiding 'Belgische vruchtenjenever'.

In ons gamma vindt u onze befaamde Vlierbloesemgeest, Vrouwenmuntsap, Haspengouwse krieken op jenever, Blauwe Bessenjenever, Kriekenjenever en citroenjenever.

Onze 'Haspengouwse krieken op jenever' zijn door het 'Vlaams centrum voor Agro- en visserij Marketing', VLAM, officieel erkend als traditioneel en regionaal streekproduct.

cart 1

 

Honing

honing Honing (of verouderd: honig) is een natuurlijke vloeibare zoete substantie die ontstaat als honingbijen nectar uit bloemen verzamelen en deze vervolgens omzetten.

De nectar wordt zowel door toevoegen van enzymen als door indikking door verdamping omgezet naar honing. Honing wordt door mensen als voedingsmiddel gebruikt.

De kleur en de smaak van honing wordt grotendeels bepaald door de oorsprong van de nectar (honing van de paardenbloem smaakt anders dan die van bijvoorbeeld de linde), maar ook de mate van kristallisatie is van invloed op de smaaksensatie.

cart 1

 

Vlierbloesem

prod vlierbloesem  Gewone Vlier (Sambucus Nigra) is een geslacht van snelgroeiende heesters of kleine bomen. In de lente dragen ze tuilen van witte bloemen, gevolgd door zwarte vruchten. Deze heester groeit weelderig in Haspengouw.

In de lente oogsten wij de vlierbloesems in de holle wegen van Gingelom. Deze vlierbloesems vormen de basis voor onze befaamde vlierbloesemgeest en voor onze vlierbloesemgelei.

cart 1

Advocaat

prod advocaat Herkomst van de drank advocaat.

Een mogelijke verklaring voor de naam advocaat is dat deze afkomstig is van de vrucht avocado. Op de Antillen vermengt men het groene vruchtvlees met alcohol. Toen dit gebruik naar het Westen geëxporteerd werd, ging men eieren gebruiken wegens een gebrek aan goedkope avocado's. (Bron: wikipedia.be).

Wij bereiden onze advocaat met verse eieren, suiker en alcohol. In ons assortiment vindt u 'klassieke advocaat', 'Advocaat met chocolade' en 'Advocaat met verse geitenmelk'

cart 1

Confituren

prod aardbei  Voor de bereiding van onze confituren gebruiken we enkel fruit van Haspengouwse oorsprong!Bewaarmiddelen of andere additieven komen er niet aan te pas.

Ze zijn op een artisanale manier bereid en bevatten 75% vruchten.

Onze krieken- en kersenconfituren en -gelei zijn ook officieel erkend als streekproduct door het Vlaams Centrum voor Agri- en visserij Marketing 'VLAM'

In ons assortiment vindt u ook confituren 'met zoetstoffen', deze zijn geschikt voor diabetici. 

cart 1